miercuri, 14 ianuarie 2009

Cum se monteaza o alarma in apartament

Cum se monteaza o alarma in apartament?
















Mai sus am realizat planul unui apartament. In acest plan am montat 3 detectori de miscare, detectori de miscare ce au fost desenati cu culoarea verde: pir 1 pe holul apartamentului, pir 2 in dormitor si pir 3 in bucatarie. PRII sunt senzorii care depisteaza miscarea / detectori de miscare.

La usa de pe hol, am montat inca 3 echipamente noi:
1. cea desenata cu albastru este tastatura
2. cu violet si rosu am desenat sirena
3. cel cu portocaliu este un contact magnetic, acest contact magnetic va indica daca usa este deschisa sau inchisa.

Contactul magnetic se monteaza astfel: partea care are cablul se monteaza pe tocul usii, partea cu magnetul, cealalta parte se monteaza pe usa.

Tastatura a fost montata la o inaltine de 120 cm fata de podea.

Sirena a fost montata cat mai aproape de tavan.

In figura de mai sus ar mai fi fost de reprezentat centrala anti efractie, aceasta se monteaza in locuri care sa nu fie la vedere si cat mai aproape de o sursa de curent ( energie electrica). Un exemplu ar fi sa fie montata in debara langa contorul electric.

Armarea / dezarmarea alarmei de apartament.

De obicei alarma are 2 stari armat sau dezarmat. Alarma este dezarmata atunci cand cineva se afla in apartament, cand nu mai ramane nimeni acasa, spre exemplu plecam la cumparaturi sau in vacanta vom arma alarma. De la tastatura se va tasta un cod cu care se va arma, cu acelasi cod se va si dezarma.
Se armeaza atunci cand in apartament nu mai exista miscare, adica toate persoanele au iesit afara din camerele in care se afla montati detectorii de miscare, acest lucru se va arata pe tastatura fie prin aprinderea unui LED pe care va fi scris READY atunci alarma este pregatita sa fie armata. Dupa ce sistemul a fost armat si au trecut secundele care au fost programate ca timp de iesire, pentru a avea timp sa iesim afara din apartament, alarma va trece in starea 2 starea de sistem armat. Din acest moment alarma noastra va semnaliza sonor fiecare miscare din camerele apartamentului. Cand sirena alarmei incepe sa sune alarma va trece intr`o a treia stare care se numeste ca sistemul se afla in stare de alarma.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu